Mobiel Theater

Voorstellingen • Woonwagenvertellingen

Woonwagenvertellingen

Hou je van verhalen en sprookjes? Kristine Marteleur vertelt gekke, spannende en mysterieuze verhalen van meisjes en jongens, zwervers en wielewaaien, deugnieten en kapoenen, koningen en oude madammekes, prinsessen en wilde beesten. Zet je oren en hart open en laat je betoveren door haar vertelsels.

Kristine put haar verhalen uit een oneindig grote bron met een aangepast repertoire voor elk publiek en elke leeftijd. Er zijn ook verhalen die passen bij de bekende thema’s zoals kerst, halloween, …

Enkele voorbeelden zijn:

Rinkelbel

Kabouter Rinkelbel moet verhuizen. In het Grotebomenbos vindt hij een geschikt huisje. Hij is zo blij dat hij een feestje wil geven. Maar wie zal er komen? Rinkelbel bakt alvast een beukennotentaart en gaat op zoek naar zijn nieuwe buren.

Tijl Uilenspiegel

Wie kent er niet de volksheld Tijl Uilenspiegel? Aan een leven van brave burgerlijkheid en gehoorzaamheid heeft hij lak. Met zijn vrolijke fratsen, deugnietenstreken en onweerstaanbare lach neemt hij iedereen bij de neus: jong en oud, rijk of arm, simpel of voornaam.

Stan Bolivan

Stan, de gelukkigste man ter wereld, heeft een ongelukkige vrouw. Ze wil zielsgraag kinderen. Haar wens wordt vervuld met 100 kinderen tegelijk. De kinderen eten hen de kleren van het lijf en zo trekt Stan de wijde wereld in. Hij komt terecht in een drakenkasteel, waar hij met list en moed rijk genoeg wordt om zijn 100 kinderen te voeden.

Eénoogje Tweeoogje en Drieoogje.

Je zal maar twee ogen hebben zoals elke gewone sterveling. Eénoogje en Drieoogje laten hun zusje Tweeoogje al het vuile werk doen net als Assepoes. Bovendien krijgt ze amper een hapje eten. Op een dag is ze het zat, zoooo zat dat er wonderlijke dingen gebeuren. Haar lieve geitje verandert in een……

De warme pap

In een ijskoude winter gaat Betsie op zoek naar wat eten. Ze ontmoet een vrouwtje dat haar een pannetje schenkt, een toverpannetje dat op verzoek warme pap maakt. Nooit geen honger meer…tot op een dag het toverpannetje….Over armoede en overvloed!

INFO

VERTELTHEATER
DUUR:
Verschillende korte vertellingen van ongeveer 10 tot 20 minuten.

PUBLIEK:
Familiepubliek.

LOCATIE:
In of rond ons woonwagentheater of podiumcaravan.
Een locatie naar jouw keuze.

CAPACITEIT:
30 tal personen in de woonwagen.
Voor de woonwagen of podiumcaravan is er plaats voor 80 à 100 toeschouwers.